Verhaal

De opbrengst van de Beat the Virus actie is 2.600 euro!


24-04-2021

St. Anthony’s Hospital bestormt de scholen en het ziekenhuis met noodhulp.
Het is allemaal in een hoge versnelling gelukt.
Ons streefbedrag was € 1.500,00, het eindresultaat van álle donaties ten gunste van deze noodoproep voor Covid 19 beschermende items is € 2.600,00.
Maar liefst 780 studenten kregen uit handen van medewerkers van St. Anthony’s Hospital een beschermingspakket bestaande uit in Dzodze zelfgemaakte zeep en mondkapjes en sanitizer.

Tijdens dit bezoek gaven 3 zorgmedewerkers van St. Anthony’s Hospital uitgebreid voorlichting aan de studenten over het virus Covid19, over de hygiëne maatregelen waarbij de studenten moesten laten zien wat hen was geleerd en ze kregen óók nog informatie over vaccinatie tegen het virus. De studenten zullen deze informatie thuis met hun netwerk delen.Senior Public Health Nurse Justine Quist uit het ziekenhuis heeft met haar outreach-programma’s (mobiele kliniek) de nodige ervaring met hulpacties al is en blijft het een hele uitdaging, óók voor SOSSAH. Vooraf moest voldoende geld worden ingezameld om alles te kunnen voorbereiden.

De actie was precies op tijd gepland. Juist op het moment dat het heel stil werd in Ghana: Nadat de scholen na een jaar weer open mochten steeg het aantal besmettingen, óók in Dzodze. Het ziekenhuis zag zich gedwongen tot een tijdelijke opnamestop. Voor de vele gezinnen betekent dit dat ze één van de basisbehoeftes, goede zorg, moesten ontberen.

Met deze actie hebben ze dat straks weer wel en daarmee wordt echt het verschil gemaakt in een tijd dat overleven elke dag aan de orde is.

Verpleegster Justine, St. Anthony’s Hospital in Dzodze én het bestuur van SOSSAH in Nederland werden super verrast door vele spontane reacties van betrokken donors. Er werden binnen enkele weken vele donaties ontvangen van over de hele wereld, zoals uit Singapore, Canada, Zweden, Spanje en natuurlijk Nederland. Dat bracht een totaal geldbedrag van 2.600 euro. Geweldig toch dat zoveel mensen uiting geven van hun betrokkenheid bij het ziekenhuis en de kwetsbare gemeenschappen rondom Dzodze . Alle donaties zijn direct en volledig besteed aan: beschermende kleding en apparatuur (zuurstofgeneratoren, infusen, zuigapparatuur, zuurstofmeters, chirurgisch beschermende kleding voor de staf) en aan het zojuist omschreven project op de Mawuli school in Dzodze.

Er is zelfs zoveel gedoneerd dat er momenteel gewerkt wordt aan een herhaling, een bezoek aan nog een school teneinde nog meer studenten en hun naasten te bereiken. Alsmede nog meer PPE voor het ziekenhuis.

Wij, SOSSAH én het ziekenhuis, zijn alle donateurs uitermate dankbaar voor hun steun.
In de toekomst gaan wij door met onze projecten voor goede zorg in het ziekenhuis en goede zorg in de afgelegen moeilijk bereikbare en kwetsbare gemeenschappen.

“We moeten eindige teleurstellingen accepteren, maar nooit de oneindige hoop verliezen.” Martin Luther King

Bewegend beeld én lokale berichtgeving van deze Noodactie:

https://youtu.be/HoV_1oKvyjs IG Network over Outreachprogram Covid19 van SOSSAH
https://youtu.be/CAgS2V0_DB0 Verslag van het bezoek aan de Mawuli school in Dzodze, combat Covid19 voorlichting

https://photos.app.goo.gl/fLQhF57uHrotaQuEA Children cheering at school
https://youtu.be/Iud_e9dH2-s Student Mawuli school in Dzodze puts on maak in Outreachprogram Covid19 SOSSAH

“It's so nice to see that so much attention is spend on hygene related to the virus, on information about the virus and the vaccins.
So briljant to see that you make the children practice and spread the word at home, in the church... We love the “clap for him” ... so sweet ��...

https://www.ghanaweb.com/GhanaHomePage/NewsArchive/SOSSAH-St-Anthony-s-Hospital-staff-storm-Basic-schools-with-Covid-19-Outreach-programs-1229644

***BREAKING*** vaccinatie van het personeel in St. Anthony's Hospital is sinds enkele weken begonnen. Hopelijk behoort de opnamestop in het ziekenhuis nu snel tot de verleden tijd

Om op de hoogte te blijven van onze projecten en de resultaten van onze acties kun je je inschrijven voor onze Nieuwsbrief. Koppeling
Nogmaals bedankt voor je vrijgevigheid en steun, het steunt ons én de mensen in Ghana om door te gaan en vol te houden.


Stichting Onderlinge Samenwerking St Anthony’s Hospital

A.M. de Jongstraat 54
4735 BW Zegge
T. 06 30076911
E. sossahghana@gmail.com

IBANnummer: NL98RABO 0363 391428 t.n.v. SOSSAH. BIC/Swift RABONL2U
RSIN 861734683
KvK 80609740


Wat nog?
Direct mee met al onze nieuwtjes?
Volg ons op sociale media!


                       

AVG    Beleidsplan    Bestuurlijk Reglement    Gedragscode Integriteit    Privacyverklaring    Samenvatting Organisatie    Brochure    Brochure EN
SOSSAH - Jaarverslag 2021 EN    SOSSAH - Jaarverslag 2021 NL    Sossah - Jaarrapport 2021Webdesign & Hosting: