Justine Quist
“Ik ben Justine, Justine Quist.
Public Health Nurse, verpleegkundige volksgezondheidzorg, in St. Anthony's Hospital (ziekenhuis).
Ik ben gevraagd als adviseuse in Dzodze, Ghana, voor SOSSAH en St. Anthony's hospital.

Verder was ik de coördinator van de Miadenyigba mobiele kliniek van 2014 tot 2017, waarmee we gezondheidszorg brachten bij de mensen, tot achter de 'voordeur' (basis gezondheidszorg).

Samen met Annemieke zijn wij het 'beads for life project' (koop een sieraad en schenk gezondheidsverzekering en een geboortecertificaat) gestart, als ondersteuning van de armen in de kwetsbare gemeenschappen in Dzodze.
Door hen te helpen, middels het schenken van de nationale zorgverzekering, verschaffen wij hen de mogelijkheid om zorg te vragen zonder dat de rekening te hoog oploopt en helpen wij hen ook aan het broodnodige geboortecertificaat.
Gedurende de covid-pandemie hebben ongeveer 600 mensen in de kwetsbare gemeenschappen kunnen profiteren van de gratis mondkapjes, handgemaakte zeep, sanitizers, voorlichting, een healthcheck etc.
welke helpen in het bestrijden van covid 19.

Met SOSSAH hebben we recentelijk een 'smile', glimlach getoverd op het gezicht van de weduwen in Fiagbedu-gemeenschap en nog 3 andere plaatsen in Dzodze.
Dit was inclusief een gezondheidsonderzoek, voedsel, drinken. Het was zeker óók bedoeld voor de kindjes in de gemeenschappen die al bijna een jaar geen onderwijs hebben t.g.v. Covid19.
Na een moeilijk jaar was dit een fijn steuntje gedurende de feestdagen.

Dit was wederom in samenwerking met Annemieke, en deze keer ook met SOSSAH en al diegenen die dit programma hebben gesteund, op welke wijze dan ook.

Als public health specialist, specialiste op het gebied van volksgezondheid, en nu al 12 jaar werkzaam in St. Anthony's hospital ken ik 'mijn' gemeenschappen en voel ik mij zeer bevoorrecht om deel uit te maken van dit team.
Ik hoop met onze samenwerking de gemeenschap waar ik nu werk hulp te kunnen bieden.
Aangezien er veel behoefte is aan hulp voor hen.

Over mijn leven: Ik kom uit de Volta Regio, uit Keta.
Daar ben ik naar school gegaan en opgegroeid. Ik heb 3 broers/zussen, ik ben alleenstaande en heb geen kinderen. Ik doe macramé tassen, topjes, bruids make-up en meer.
Maar vooral, ontwerp en maak ik mijn prachtige, authentiek Ghanese, sieraden (life for beads project).

Als verpleegster in St. Anthony's Hospital in Dzodze, Volta Regio in Ghana, ben ik de verantwoordelijke voor de projecten buiten het ziekenhuis.
Met het Miadenyigba* project, met dank aan samenwerking met- en fundraising door Ghanesen woonachtig in Duitsland, heb ik een outreach-programma georganiserd om mensen te helpen hulp te zoeken in samenwerking met ons ziekenhuis.
Ik was de coördinator voor het project.
Ik ben een senior hoofdverpleegkundige.”

* Miadenyigba is een Duits-Afrikaanse organisatie met als doel sociaal-culturele, gezondheids- en opvoedings gerelateerde projecten en activiteiten te ontplooien.
Deze organisatie is gevestigd in Essen (Duitsland).

Dankzij een voorschot op de Drie Koningenactie van SOSSAH kon Justine op Derde Kerstdag een smile toveren op de gezichten van vele weduwes en kindjes in de kwetsbare gemeenschappen in en rondom Dzodze.
Geniet van de foto's, dansjes op dit filmpje, met dank aan Justine en 'onze' cameraman:Justine heeft iets prachtigs neergezet, dankzij al jullie bestellingen, donaties en steun.
Stichting Onderlinge Samenwerking St Anthony’s Hospital

A.M. de Jongstraat 54
4735 BW Zegge
T. 06 30076911
E. sossahghana@gmail.com

IBANnummer: NL98RABO 0363 391428 t.n.v. SOSSAH. BIC/Swift RABONL2U
ANBI 861734683
KvK 80609740


Wat nog?
Direct mee met al onze nieuwtjes?
Volg ons op sociale media!


                       

Akte van Oprichting    AVG    Beleidsplan    Bestuurlijk Reglement    Gedragscode Integriteit    Privacyverklaring    Samenvatting Organisatie    Brochure    Brochure EN
SOSSAH - Jaarverslag 2021 EN    SOSSAH - Jaarverslag 2021 NL    Sossah - Jaarrapport 2021
concept jaarrekening 2022

Verslag Kascommissie over 2021    Verslag Kascommissie over 2022Webdesign & Hosting: